Huvudtränaren förlänger med två säsonger

Foto: Arkiv

Under torsdagsförmiddagen gjorde Malmö det klart att huvudtränaren Tomas Kollar stannar ytterligare tre säsonger i Skåneklubben.

Tomas Kollar, den tidigare Malmöforwarden nu huvudtränare, har kommit överens med Malmö att man förlänger hans kontrakt med två säsonger, då hans tidigare kontrakt skulle gått ut efter nästkommande säsong. Under säsongen 21/22 har han stått i båset som assisterande tränare fram tills januari där han fick uppdraget som huvudtränare efter att Joakim Fagervall fått sparken.

Framtida stortränare

Kollar kom in i Malmö med energi, glädje och aktiv coaching. När han nu signar på för ytterligare 2 säsonger i Skåne beskriver Malmös Patrik Sylvegård honom som en framtida stortränare.

– Självklart är vi jätteglada över att kunna signa upp Tomas över de tre kommande säsongerna. Han har redan hunnit visa att han är en riktigt bra tränare och jag ser en framtida stortränare i honom. Han är noggrann, energisk och har ett väldigt bra hockeyöga, kommenterar Malmös sportchef Patrik Sylvegård på Malmös hemsida.

Sportchefen är också övertygad om att Malmö under Kollars vingar kommer nå högre höjder.

– Hans hårda arbete går heller inte att bortse från, jag har aldrig haft en tränare som jobbar lika hårt som Tomas gör. Vi tror stenhårt på att han kommer ta laget framåt, fortsatte Sylvegård på hemsidan.

Ska ta kliv

Kollars vision för framtiden, likt hans sportchef, är klar. Malmö ska framåt och uppåt för varje dag som går samt att man ska vrida och vända på allt tills man nått sin fulla potential.  

– Jag ser att vi ska ta kliv dag för dag och vecka för vecka, att vi skruvar på de dagliga vanorna för att vi ska bli så bra som vi kan vara. Det är små detaljer som kommer göra att vi blir bättre över tid och kan prestera på en högre nivå, säger Kollar på Malmös hemsida.

Bilder från Malmös Twitter: 

Kommentarer