Uddamålsförlust på straffar mot HV71 i hemmapremiären

Under torsdagskvällen nalkades det åter en ny omgång av SHL-hockey och med denna kom Malmös hemmapremiär där HV71 stod för motståndet. Resultat gjorde tillslut att Malmö tappade sin plats som serieledare.

Inför kvällens match låg Malmö som serieledare efter att ha vunnit i premiäromgången på bortais mot Skellefteå med 5-2. HV71 hade dock en något dystrare inledning av SHL då man förlorade med 0-3 mot Luleå på bortais.

Den första perioden dominerades av Malmö, från nedsläpp tills signalen ljöd. Man hade dock inte domarna med sig då man drog på sig ett par utvisningar, en som är enögd kan tycka att utvisningarna var något billiga. Trots momentum och felfria boxplays lyckades Malmö inte att ta ledningen och fick gå till pausvila med samma målställning som perioden började. Perioden slutade 0-0.

I den andra perioden fortsatte Malmö sitt dominanta spel, man spelade dock mer riskabelt. Det riskabla spelet råkade också ge HV71 ett par oförtjänta farliga chanser efter att man i Malmö gjort bort sig. Efter många om och men samt flertalet farliga lägen kunde Malmö ta ledningen då HV71-backarna gick bort sig helt i deras defensiva zon. Perioden slutade 1-0.

Trots att tredjeperioden inleddes med ett boxplay för hemmalaget kunde man enkelt städa av det och fortsätta på den inslagna vägen. Det tog nämligen inte lång tid innan Malmö kunde utöka sin ledning via en styrning i samband med ett nytt långt anfall. Trots en mer eller mindre bekväm ledning fortsatte Malmö att ligga på och fick också tillslut med sig en utvisning. Utvisningen visade sig det sämsta som kunnat ske för Malmö. Det numerära överläget började med att Malmö släppte in ett mål för att därefter återta tvåmålsledningen. Den återtagna ledningen höll sig dock inte länge då HV71 återigen reducerade. HV71 gav sig dock inte och kvitterade istället matchen med mindre än en halv minut kvar av matchen. Perioden slutade 3-3.

I förlängningen började HV71 med ett längre puckinnehav, dock utan att få någon utdelning. Kort därefter var det Malmös tur med en längre session med pucken i sin ägo där man lyckades generera ett par farliga chanser, man lyckades dock inte göra mål. Istället kunde HV71 återta puckinnehavet och vaska fram en riktigt farlig målchans där Malmös Daniel Marmenlind fick stå på huvudet för att hålla Malmö kvar i matchen. Förlängningen slutade, även denna, 3-3.