Carl Persson inför Skånederbyt: ”Sjukt viktigt”

Foto: Liam Eklöf

Under Torsdagskvällen kommer Malmö att spela mot Rögle på bortais, ett möte som kommer till att bli märkligt då ingen publik får lov att vara på plats.

Efter Malmös förra match mot Frölunda som slutade 3-0 till Frölunda tog Eklöfs Hockeyblogg sig ett snack med Malmös Carl Persson om den kommande matchen mot Rögle.

Inför matchen mellan de både rivalklubbarna skall det nämnas att Malmö har förlorat samtliga möten denna säsongen. Sammanlagt denna säsongen står det 12-7 i mål till Ängelholmslaget. Nämnas skall även att Rögle har mycket att spela för – de kan lyckas att komma på en andra plats medans Malmö på andra sidan inte har något att spela för.

Intervjun

Skånederby väntar på torsdagskväll – hur kommer Malmö att förbereda sig inför det?
– Vi ska som vanligt kolla lite video på dem, vi vet att dem har ganska bra anfallsspel, så att det gäller att vi är på hugget i defensiven. Nu kan vi ju inte röra oss från niondeplats men vi ska ändå avsluta grundserien på bästa sätt och komma in i med vinnande form till slutspelet, säger Carl Persson till Eklöfs Hockeyblogg.

Ni har förlorat samtliga matcher mot Rögle under säsongen – hur kommer det sig?
– Dem har helt enkelt varit mer på hugget och bättre än oss. Vi måste vara ärliga mot oss själva och så ska vi se till så att vi inte förlorar fjärde raka i alla fall, det är en sak som är säker, kommenterar Persson.

Vad ska ni för att inte förlora fjärde raka?
– För det första måste vi göra mål, det gör vi inte idag. Spetsa till offensiven lite mer in och grisa framför deras mål, försöka att pilla in någon. Sen så får vi hoppas att vi får energi efter det. Jag tycker ändå att defensiven är fortsatt bra, tycker jag. Just nu så är det offensiven som, ja vi måste göra mål helt enkelt, berättar Malmöforwarden.

Hur mycket skulle en eventuell vinst hjälpa er i play-in?
– Ja men såklart, vi vill ju komma in med så bra form som möjligt. Och komma med en vinst i ryggen det hjälper ju såklart, det är sjukt viktigt tycker jag, säger Carl Persson till Eklöfs Hockeyblogg.


Kommentarer