Malmö vinner på hemmais mot formstarkt Växjö

Malmö lyckades under eftermiddagen vinna mot en formstarkt Växjö som under de senaste fem omgångarna kammat hem nio poäng, lika många som hemmalaget. Matchen slutade med 5-4 till Malmö.

Inför mötet mellan Malmö och Växjö fattades fyra Malmösspelare som spelade förra matchen mot Skellefteå. De fyra spelare som det handlade om är Sylvegård, Myttenen, Lerby och Bryggman. För Växjö fattades det endast två spelare som spelade förra matchen, det var Växjös Tim Erixon och Ludvig Nilsson.

Matchrapport

I början var matchen väldigt svängig och såg ut att kunna mynna ut till vardera av lagen. Men hemmalaget jobbade sig in i matchen och fick då även med sig det första målet för matchen då Malmös Jesper Jensen prickade in pucken bakom Växjös målvakt. Efter Malmös mål så är det Malmö som driver matchen fram och utdelningen uteblir inte. Efter att Växjö dragit på sig en utvisning så är det Malmös Carl Persson som drev in framför mål och tryckte in pucken mellan benen på Växjös målvakt. Perioden slutade 2-0.

I den andra perioden så var det återigen Malmö som drev spelet då de får till ett bra spelsätt med många offensiva chanser, däremot drar man på sig utvisningar vilket saktar ner tempot för hemmalaget. Perioden avslutas sedan. Däremot lite abrupt då Malmös Ollas Mattsson tacklar Brendad Shinnimin då han far till isen och tar sig för huvudet, otäckt. Resterande tid av den andra perioden spelades i samband med den tredje perioden. Perioden slutar 2-0 till hemmalaget.

Den tredje perioden började segt för Malmö då de får börja med att försöka döda av en femminutersutvisning och i samma boxplay som utvisningen mynnat ut i kommer även det första målet för Växjö då det var Växjös Casey Bailey som prickade in reduceringen för gästerna. Växjö var däremot inte klara med sitt powerplay och lyckas även pricka in kvitteringsmålet bakom Malmös Lars Volden. Trots att Malmö fått tillbaka sin femte man på isen så var inte gästerna klara – utan de skulle fullborda deras comeback då Växjös Fredrik Karlström prickade in ledningsmålet för gästerna. Men hemmalaget var inte klara riktigt än – ytterligare en vändning skulle komma. Malmö lyckades genom Johan Olofsson att kvittera, man lyckades även strax därefter att göra det nya ledningsmålet i matchen då Frederik Storm prickade in pucken bakom Viktor Andrén i Växjömålet. Efter en tid av lite avslaget spel kommer ett powerplay där Malmö lyckas göra ett mål som blir Malmös femte för kvällen, målet gjordes av Fredrik Händemark. Växjö skulle däremot inte lägga sig ner och spela död de sista minuterna utan de skulle kämpa in i det sista, då deras Karlström lyckades att pricka in sitt andra för matchen vilket också är målet som fastställde matchresultatet.

Tilläggas skall även göras att jag önskar Brendan Shinnimin en snabb återhämtning.