Malmö förlorar tät match mot Frölunda på hemmais

Ikväll spelade Malmö mot Frölunda och det blev en hemmatorsk för Skånelaget som därmed missar chansen att komma sjua i grundserien.

Chansen att komma sjua missades under kvällen då Malmö förlorade mot Göteborgslaget Frölunda som hemmalaget vart tvungna att vinna mot för att nå tabellplaceringen. Matchen slutade 0-3 efter att Johan Sundtröm prickat in det avgörande målet bakom Malmös Lars Volden.

Den första perioden präglades av riktig slutspelskaraktär, det var heta känslor, hårda tacklingar och hög intensitet, och mål skulle där också bli. Det första målet i matchen kommer från gästerna och det är deras Johan Sundström som sent i den första perioden gör ledningsmålet för Frölunda. Perioden slutar 0-1 i fördel till Göteborgarna.

Den andra perioden tycker jag tappade lite av sin höga intensitet. Det var fortfarande många hårda tacklingar och känslor, men där var också ett par utvisningar som gör att spelet blir ”stillastående”. Inget mål blev det heller. Ställningen efter den andra perioden var 0-1 till gästerna.

Den tredje perioden börjar bra för gästerna som lyckas pricka in periodens första mål efter drygt en minut spelad. Frölundas andra mål för matchen gjordes av Simon Hjalmarsson. Matchen tog återigen upp tempot och började också få än mer slutspelskaraktär än tidigare under matchen, men det hjälpte inte hemmalaget som drog på sig en utvisning och med utvisningen kom även Frölundas tredje mål för kvällen.