Nu står det klart: Sju spelare får lämna

Foto: Liam Eklöf

Nu står det klart vilka som får lämna Malmö efter denna säsongen. Det blev hela sju spelare som nu får lämna Malmö efter att resten av säsongen blivit inställd på grund av det nya Coronaviruset.

Malmö slutade nia i tabellen efter att ha siktat på en sjätteplacering under hela säsongen vilket såklart blev något av en besvikelse, och det ser ut som att man rensar truppen efter prestationen. Det står nu klart att det är hela sju spelare som får lämna Malmö efter säsongen 19/20.

Spelarna som får lämna

Spelarna som får lämna Malmö är alltså Niklas Arell, Tobias Ekberg, Jesper Jensen, Max Görtz, Henrik Hetta och Matias Myttenen.

− Vi vill rikta ett stort tack till killarna för deras insatser i Redhawksdressen och samtidigt passa på önska dem ett stort lycka till i sina fortsatta karriärer, säger Patrik Sylvegård till Malmö Redhawkshemsida. 

Det är däremot inte alla som lämnar utan även Carl-Johan Lerby lämnar också då hans lån från NHL-klubben Calgary Flames till Malmö gick ut i samband med att säsongen tog slut.

− Det ska bli väldigt spännande att följa Calles framfart där borta. Jag hoppas att han får en lång karriär i världens bästa liga, men han vet också att han är varmt välkommen tillbaka till oss, säger Sylvegård tillhemsidan.

Kvar i laget – utan kontrakt

Kvar i laget utan kontrakt är nu Axel Wemmenborn, Carl Persson och Frederik Storm. För dessa spelare meddelar klubben i samma pressmeddelande att inga beslut än är tagna.  

Kommentarer