Redhawks slarv låg till grund för förlust mot Skellefteå

Det var länge en mållös match mellan Skellefteå och Redhawks, men när hemmalaget väl fick hål på Malmö trillade målen in

Arkivbild.

Under torsdagskvällen spelade Skellefteå mot Malmö en match som var mållös i hela 47 minuter innan Västerbottensgänget gjort matchens första mål. Det var en match som präglades av hög intensitet och ett par riktigt farliga målchanser. Matchen slutade 3-0 till Skellefteå.

Den första perioden började bra för skåningarna då de fick till ett par bra lägen. Men det räckte inte till. Skellefteå arbetade sig in i matchen och vann skottstatistiken med 11-7.

Den andra perioden blev ännu bättre än inledningsperioden för Redhawks. Man skapade ett par riktigt farliga målchanser och skapade bland annat en situation där domarna var tvungna att ringa på målet, men inget mål dömdes.

I tredje perioden föll Redhawks platt. Bortalaget slarvade i den defensiva zonen vilket gav det spelskickliga Skellefteå lägen. Då blev Malmö trefaldigt straffade. Oscar Möller öppnade målskyttet när han stänkte in 1-0 och därefter fortsatte Skellefteå att trycka på och lyckades då även trycka in 2-0. Slutresultatet blev fastställt då Andreas Wingerli gör mål i öppen kasse.