TV: Filander om morgondagens möte med Växjö

Foto: Liam Eklöf


Malmö förlorade i går kväll mot Skellefteå på bortais och idag vart man hemma igen i Malmö Arena för att träna inför morgondagens match mot Växjö.

Eklöfs Hockeyblogg tog sig ett snack med Malmös assisterande tränare Martin Filander efter träningen som genomfördes under eftermiddagen. Snacket handlade om den förlorade kampen om topp-sexplacering och om hur förberedelserna går inför mötet med Växjö imorgon.

Intervjun

Det blev förlust mot Skellefteå och därmed kan ni inte ta er upp till topp-sex placering, vad är tankar om det?
− Ja, det är klart att vi hellre hade varit topp-sex om vi hade klarat av det. Men tabellen är ett facit på vad man har presterat. Så vi får acceptera vart vi är. Sen tycker vi att det är något på gång och vi ska kriga på för att få så bra förutsättningar till åttondelar, play-in eller vad vi nu kallar det som vi kan. Så att nu är det upp till oss vad vi gör med denna säsongen, från och med nu, säger Filander till Eklöfs Hockeyblogg.

Hur har ni förberett et inför matchen mot Växjö?
− Vi kom hem sent med flyget i natt, så att idag har vi fått sköta oss individuellt, vissa har varit på is lite grann och andra har varit på ”rehaba” så att vi kan prestera imorgon. Sedan så blir det en lättare värmning tillsammans imorgon och förberedelser för att göra en riktigt bra match, säger Filander.

Det verkar bli rätt bra publiktryck i arenan imorgon, känns det skönt att staden stöttar er?
− Ja, absolut. Speciellt i det läget som vi är, vi behöver en ”boost” in i slutspelet och publiken kan alltid bidra genom att vara många och högljudda. Så vi uppskattar det jättemycket, säger Redhawks assisterande tränare.

Hur ska ni göra för att vinna mot Växjö imorgon?
− Jag tror det handlar jättemycket om vår energi. Har vi energi och spelar riktigt jobbigt, vågar sätta press på dem äga puck så mycket som möjligt så skapar vi bra förutsättningar för att vinna. Vi vet att det är ett skickligt lag och så vidare, men med våran arbetsmoral och struktur ska slå deras kvalité.

Var är ert nya mål?
− Till början med så måste vi hålla perspektivet kort, till en början med så måste vi skaffa så många hemmamatcher som möjligt här i en play-off eller åttondel. Sedan så måste varje mål för varje omgång vara att ta sig vidare till nästa omgång. Orka hålla perspektivet kort så att man fokusera på den matchserien som man är i. Se till att börja med att slå ut dem som vi kommer ställas mot i en åttondel, säger Filander till Eklöfs Hockeyblogg.


Kommentarer