Malmö föll hårt i sin första träningsmatch

Under fredagskvällen spelade Malmö sin första träningsmatch för säsongen och det blev en förödande premiär då man förlorade mot det allsvenska laget Kristianstad.

Malmö stod för en sämre insats i sin första kamp för säsongen. Man gjorde förvisso bra från sig stundtals då man lyckades att spela sig ur svåra och tajta situationer som tidigare Malmölag inte riktigt klarat av. Utöver den lilla ljusglimten var det inte mycket som strålade positivt.

I den första perioden började Malmö starkt med ett långt anfall, trots framgång tidigt i matchen resulterar det inte i något farligare läge. Efter ungefär fyra minuter spricker nollan för Malmö som lyckas trycka in säsongens första mål genom Johan Olofsson. Efter bortalagets första mål blev mötet rätt avslaget då båda lagen drog på sig ett par utvisningar var. Perioden slutar 0-1 i fördel till gästande Malmö.

Den andra perioden började knackigt av båda lagen då Kristianstad knappt hann döda sin utvisning innan de hade fått en utvisning med sig. Det blir däremot inget vidare powerplay för hemmalaget då Malmö är ack så nära att utöka sin ledning i boxplay då Viktor Backman kommer till ett bra läge. I mitten av andra perioden lyckas bortalaget få till ett riktigt långt anfall som sträckte sig utöver Malmös powerplay men det blev inga mål då Kristianstads målvakt, Calle Clang, storspelade i hemmalagets målbur. Trots att Malmö hållit upp ett bra tryck mot hemmalagets mål så är det Kristianstad som gör matchens andra mål. Kvitteringen kommer efter att Malmö dragit på sig tre raka utvisningar, vilket gav Kristianstads, Dennis Svensson, ett gyllene läge i fem-mot-tre där han knäppte av ett skott som besegrade Malmös målvakt, Lars Volden.

Även den sista perioden började lite trögt och knackigt då perioden återigen påbörjades med en spelare i utvisningsbåset. Det händer däremot inte mycket mer i den tredje perioden. Perioden slutar 1-1 och matchen tas till förlängning.

Malmö tog tidigt i förlängningen en onödig utvisning som visar sig sänka hela skeppet då Kristianstads Kalle Miketinac avgör matchen när han prickar in 2-1 bakom Volden som vaktar Malmöburen.