Malmö tappar återigen i slutminuterna

I kväll spelades returmatchen från förra veckan mellan Malmö och Växjö. Enda skillnaden var att matchen denna gången spelades i Växjö istället för i Malmö. Matchen slutade 6-5 på övertid efter att Malmö återigen tappat ledningen i slutminuterna.

Förra matchen mellan lagen var den tionde september i Malmö Arena. Mötet slutade på samma sätt som denna. Malmö tappade sin tvåmålsledning i slutminuterna den tionde september, och det gjorde man även i dag.

Första perioden blev en tråkig tillställning då den i allra största grad blev sönderblåst då båda lagen tog alldeles för mycket utvisningar.

Den andra perioden spelades fysiskt, speciellt från Malmös sida. Lagkaptenen Oliver Lauridsen satte tongångarna tidigt i perioden. Det genom att tackla den Malmöfostrade forwarden Marcus Sylvegård. Ledningen och första målet gjordes av hemmalaget Växjö. Ett bra försvarsspel från bortalaget gjorde dock att skåningarna inte släppte in fler mål i perioden då deras spel inte riktigt klickade. Perioden slutade 1-0.

I den tredje perioden släpptes alla spärrar på målkontona. Redan tidigt i den sista perioden gjorde Malmö sitt första mål för matchen, strax därefter tog man också ledningen. Efter att Malmö tagit ledningen med 2-1 kom också kvitteringen från Växjö. Kvitteringen höll däremot inte särskilt länge då Malmö återigen tog ledningen genom Pathrik Westerholm. Det kom också ett utökande av ledningen då Malmö i numerärt underläge lyckas trycka in en puck bakom Växjömålvakten. Ledningen skulle dock raseras. Växjö lyckas trycka in två snabba vilket kvitterade matchen till 4-4, därefter gick det fram och tillbaka då Malmö återigen fattade tag om ledningen och därefter tappade man den lika kvickt igen då Växjö kvitterade med åtta sekunder kvar. Perioden slutade 5-5.

Matchen gick därför till förlängning. Växjö avgjorde efter drygt en minut in i förlängningen.