Mattsson: ”Det har sett bättre ut denna veckan”

 

Foto: Arkiv

Malmö kommer till att spela sin första match i Skoda Cup Trophy under torsdagskvällen, man ställs mot Leksand. Man har för övrigt fortsatt med hård träning, vilket Malmötränaren hävdar har gjort avtryck. – Det har sett bättre ut denna veckan, säger Jesper Mattsson, Malmös assisterande tränare.

Malmö spelade sin första träningsmatch mot det allsvenska laget Kristianstad redan den 14 augusti. Matchen slutade efter förlängning då Kristianstad tog sig segrande ur striden. Skånelagets andra match spelades för en vecka sedan när man förlorade på bortais mot Frölunda. Nu skall man alltså försöka vända på steken och vinna mot Leksand i kvällens match.  

Ser utvecklingen i laget

Malmö har under veckan tränat varje dag, även under onsdagen innan man på kvällen tog bussen upp till Södertälje. Veckans träningar har präglats av hög intensitet och fokus på grundspelet.

– Jag tycker ju att vi legat på lite mer med intensiteten, drivet och jobbat lite med våra fortsatta grunder, säger Mattsson till Eklöfs Hockeyblogg

Mattsson observerar också att spelet under träningarna börjat se bättre ut.  

 – Jag tycker att det har sett bättre ut denna veckan och jag hoppas att vi kan se lite bevis på det nu i denna turneringen, berättar Malmötränaren för Eklöfs Hockeyblogg

Malmö vill vinna

Malmö har gått ut som det förlorande laget under deras första träningsmatcher, men Malmöcoachen gör målet klart och tydligt. Man vill vinna.

 – Man vill ju alltid vinna hockeymatcher, så är det ju, säger Mattsson.

Malmö har gjort förändringar i både tränarstaben och spelsystemet vilket man ska ha stor respekt för.

  – Det tar ju alltid ett tag när det är ny stab och lite nya förändringar i spelsystem och spelidén, berättar Mattsson. 

Man ska fokusera på sitt egna

Leksand har redan fyra matcher under bältet jämfört med Malmö som endast har två matcher. Det är däremot inget som Malmö tänker lägga energi på utan kommer istället att lägga fullt fokus på att sätta sina grunder och spelidéer.

– Just nu är det fullt fokus på vårt eget spel och på att sätta våra egna spelidéer, berättar Jesper Mattsson.

Det som Malmö ska fokusera på extra mycket under kvällens match är att hitta sina grunder och ta med sig det man har tränat på under veckan, intensiteten.

  – Framförallt är det positioneringen i defensiven och positioneringen i urgångarna, det vi jobbat mycket på. Sen är det ju intensiteten och drivet, det hårda jobbet. Hela det paketet är ju en nyckel för att vinna vilken match som helst, säger Malmös assisterande tränare Jesper Mattsson.


Kommentarer