Stark förstaperiod låg till grund för ny vinst

Det var återigen dags för Skånelaget att beträda isen i Södertälje för att fortsätta på vinnarspåret i Skoda Cup Trophy under lördagskvällen. Det blev ytterligare en vinst, denna gången mot Vita Hästen vilket bar Skånelaget till final.

Tidigare under veckan hade Malmö startat sin resa i Södertäljes berömda cup, Skoda Cup Trophy, där 101 000 kronor står på spel. Man inledde turneringen på bästa sätt då man slog Leksand med 6-5 och bröt sin tidigare förlustsvit.

Matchrapport

Den första perioden började starkt för Malmö då man redan efter drygt tre minuter hade prickat in två mål, det första av Malmöbacken Aabo och det andra av Olofsson. Skånelaget utökade senare ledningen i perioden med ett mål till genom Malinowski. Perioden slutar 0-3 till Malmö.

Den andra perioden var desto mindre actionspekad då det endast gjordes ett mål. Det kom efter ungefär 13 minuter då Skåningarna utökade ledningen ytterligare. Målet gjordes av Malmös Ponthus Westerholm. Perioden slutade 0-4.

Tredje perioden påbörjades ungefär på samma sätt som den första perioden då det återigen tog tiotalet minuter innan det sista målet för matchen kom. Det sista målet kom från Vita Hästen då de reducerade till 1-4. Matchen slutade 1-4.