Tung premiärförlust för Malmö

Under kvällen var det dags för Malmö att bestiga hemmaisen i Malmö Arena och göra sin säsongsdebut i SHL. I årets premiärmatch var det Leksand som fick stå för motståndet. För hemmalaget blev det en dånande förlust.

Inför matchen hade Malmö förlorat sina två senaste försäsongsmatcher, båda mot Växjö. Även Leksand kom till kvällens match med en förlust närmst till hands då man förlorade säsongspremiären mot Skellefteå.

Den första perioden började bra för hemmalaget då SHL-säsongens första mål gjordes av Axel Wemmenborn. Glädjen var dock inte långvarig då man redan i nästa byte drar på sig en slashing-utvisning vilket resulterade i att man tappade ledningen. Matchens tredje mål kom senare in i perioden då man i Malmös försvar återigen läckte i sitt boxplayspel. Leksand kopplade därmed greppet om matchen. Ledningen fortsatte Leksand att bygga på då man tryckte in sitt tredje mål för matchen. Perioden slutade 1-3 till bortalaget.

Den andra perioden började på likvärt sätt som den första, Malmö gjorde ett tidigt mål. Hemmalagets andra mål kom genom powerplayspel och gjordes av Ponthus Westerholm. Men lyckan för Skåningarna var återigen kortvarig då Leksand utökade ledningen. Perioden slutade 2-4.

Tredje perioden startade positivt för Malmö då man fick chansen att förvalta ett powerplay – vilket man inte gjorde, istället fick Leksand en farlig chans. Den tredje perioden spelades på ett ytterst avslaget sätt, men där kom två mål i slutminuten. Malmö reducerade först till 3-4 och släppte därefter in sista målet i tom målbur. Matchen slutade 3-5