Turneringssegern satt långt inne

I eftermiddagens final i Skoda Cup Trophy blev det en vinst som satt långt inne för Malmö som slutar turneringen med tre raka vinster.

Tidigare i turneringen har man mött motstånd som Leksand och Vita Hästen. I både matcherna blev det övertygande vinster för Malmö.

Första målet i matchen kom redan efter drygt en minut då Djurgården tog ledningen genom deras Niclas Bergfors. Djurgården fortsatte sedan att lägga ett tryck på Malmö då skåningarna drog på dig tre utvisningar. Perioden slutade 1-0.

Andra perioden var en händelserik affär. Malmö både kvitterar, tar ledningen och utökar ledningen innan Djurgården får en chans att svara. Malmös första mål kom från Carl Persson, det andra av Malte Setkov och Malmös sista mål för perioden kom från Lars Bryggman. Djurgårdens reduceringsmål kom i slutet av perioden av Alexander Holtz. Perioden slutade 2-3.

I tredje perioden blev tillställningen lite mer spännande då Djurgården redan efter fyra minuter hade kvitterat matchen till 3-3, ett resultat som sträckte sig ända till slutsignalen. Perioden slutade 3-3.

Förlängningen blev händelselös och tog därmed matchen till ett straffavgörande. I straffavgörandet var det Ponthus Westerholm som klev fram och stod för två straffmål varav ett som blev det avgörande.