Westerholm om förlusten: ”Det kommer aldrig till att hålla”

Efter kvällens förlust för Malmö mot gästande Växjö var ett av hemmalagets hemvändare besviken. Det som han var besviken över var det svaga försvarsspelet som Malmö visade upp under träningsmatchen. – Det kommer aldrig till att hålla, säger en besviken Ponthus Westerholm till Eklöfs Hockeyblogg.

Matchen mellan Växjö och Malmö slutade med en vinst för det förstnämnda laget. Vinsten för gästerna demonstrerades av stora siffror. Mötetslutade med hela 5-6 till bortalaget, där Malmö lyckas tappa ledningen med tre tiondelar av en sekund kvar på klockan.

Hur känns det med en förlust i dag?

− Det är surt, det är surt. Vi släpper in för många mål i den här matchen igen. Så det är verkligen något som vi behöver jobba på. Men det ser bra ut framåt när vi gör fem mål, berättar Ponthus Westerholm.

Hur skall ni förbättra den defensiva delen?

− Vi behöver jobba på våra grunder och att vi får in det i ryggraden, vad vi ska göra och sådär. Det håller inte att släppa in sex mål på hemmaplan. Man ska ju vinna när man gör fem mål.

De båda sista målen, kommer väldigt sent i perioderna. Är det för att ni inte riktigt orkar hela vägen?

− Nej, så är det absolut inte. Det är slarv från oss. Både är väl en man mer, men vi ska göra det bättre. Alltså sex mål på hemmaplan och släppa in sex mål generellt det kommer aldrig till att hålla. Det måste vi verkligen jobba på nu, dem två sista veckorna här, säger en besviken Westerholmare.

Du har fått lite personlig utdelning, både i Skoda Cup Trophy och även nu här på hemmaplan.

− Det är klart att det är skönt för självförtroendet och att hjälpa laget och att bidra framåt. Så det är skönt.

Det känns som att ert spel går i perioder. Har ni ett bra spel framåt så har ni ett dåligt spel bakåt. Har ni en bra period bakåt så har ni en dålig period framåt.

− Jag vet inte, vi måste analysera hur vi släpper in dessa målen liksom. Det håller liksom inte, jag vet inte hur många mål vi har släppt in dessa matcherna. Det är något som vi verkligen måste ta tag i. Det håller som sagt inte liksom att släppa in sex mål på hemmaplan.