Dålig första period låg till grund för ny förlust

Under lördagseftermiddagen nalkades det återigen hemmamatch för Malmö och det var Luleå som stod för motståndet. Matchen slutade med en dånande förlust för hemmalaget, 2-4.

Inför matchen kom hemmalaget senast från en förlust mot HV71. Gästerna kom till matchen med ett fläckfritt facit där de inte förlorat en match på fulltid.

I inledningen spelades det ”hawaiihockey” där båda lagen lyckades att trycka tillbaka varandra och skapa ett par långa anfall. Malmö fick därefter ett försök i powerplay, där man verkligen inte lyckades förvalta chansen då Luleå istället tog ledningen med en man mindre. Malmös kapten drar sedan på sig en utvisning vilket gav Luleå en chans i powerplay. En chans som gästerna fick utdelning på. Gästernas målfest skulle däremot inte ta slut så snabbt, gästerna hann nämligen med ytterligare ett mål. Perioden slutade 0-3.

Andra perioden var väldigt jämn och Malmö lyckades bromsa Luleås målfest. Perioden bjöd däremot på chanser åt båda hållen, men några mål blev det inte. Perioden slutade 0-3.

Den tredje perioden började starkt för hemmalaget då man efter drygt fyra minuter hade reducerat ställningen till 1-3, lyckan var däremot kortvarig. Efter målet drog Malmö på sig en utvisning vilket gjorde att Luleå kunde återuppta deras tremålsledning. Det skulle däremot återigen reduceras då Malmös kapten klev fram och fastställde matchens slutresultat. Matchen slutade 2-4.