Effektivt powerplay gav Malmö vinsten

Under torsdagskvällen möttes hockeysverige av ett fullt spelschema, däribland mötet mellan hemmalaget Malmö och Örebro som slutade med en viktig vinst för hemmalaget.

Inför matchen hade Malmö närmst till hand en vinst till skillnad från gästerna som har fyra raka vinster i bagaget. I Malmös laguppställning saknades Markus Lauridsen, däremot gjorde Viktor Backman comeback och SHL-debut i Malmötröjan.

NOTERING: Innan pucken släpptes i Malmö Arena passade man på att hylla den nyss bortgångne Malmölegendaren Pehr Malmström. En riktig profil inom Malmökretsar. Pehr har funnits i Malmös i stort sätt sedan dess begynnelse och har alltid stöttat i bakgrunden av framgångarna och motgångarna. En hyllning väl värd, bortom ordens räckvidd.

Den första perioden började bra för Malmö med bra fart och ett par långa anfall med det räckte inte för att ta ledningen. Hemmalaget tog en onödig utvisning då man var sex man på isen vilket resulterade i ett powerplay för gästerna som Örebro förvaltade. Ledningen skulle dock inte hålla i sig då Malmö förvaltade sin chans i powerplay lika bra som Örebro och kvitterar då matchen. Perioden slutade 1-1.

Inför den andra perioden gjordes ett målvaktsbyte i hemmalaget efter att Alsenfelt blivit påkörd av Daniel Muzito Bagenda. Malmö fortsatte kvällen med att vara effektiva i powerplay genom att ta ledningen i matchen då Pathrik Westerholm tog vara på deras fem-mot-fyraspel. Perioden slutade 2-1.

Den tredje perioden började jämnt och fortsatte även vidare i samma spår resten av perioden. Matchen slutade 2-1.