Målfattig tillställning lade grunden för ny förlust

Första bortamatchen för säsongen spelades för Malmö på Hovet i Stockholm mot Djurgården. Matchen blev en målfattig tillställning som slutade 3-0 till Djurgården.

Båda lagen kom senast från en säsongspremiär där båda lagen åkte på förluster. Hemmalaget förlorade sin säsongspremiär med 2-0 och Malmö förlorade sin premiär med 5-2.

Matchrapport

Den första perioden började dåligt för Malmö som drog på sig ett par tidiga utvisningar. Matchen tippade sedan i Malmös favör som då satte sig i förarsätet, några mål kom där dock inte i den första perioden. Perioden slutade 0-0.

Den andra perioden påbörjades på ett märkligt sätt då Dick Axelsson i Djurgården åkte på ett matchstraff samtidigt som Händemark åkte på en två minuters utvisning, båda för osportsligt uppförande. Trots den märkliga inledningen tar Djurgården kontroll över de sista minuterna i perioden och gjorde då första målet för matchen. Perioden slutade 1-0 till Djurgården.

Tredje perioden öppnas starkt av hemmalaget som lyckas utöka sin ledning redan efter två minuter spelade av den sista perioden. Resultatet skulle fastslås när Djurgården slår pucken in i öppet Malmömål. Matchen slutade 3-0.