Säsongens första vinst för Malmö

Under eftermiddagen spelade Malmö sin andra bortamatch i rad och förändring i trenden skulle det bli. Det blev nämligen en vinst för Malmö med 4-2.

Inför matchen hade Malmö noll inspelade poäng på två möten medan Färjestad hade två poäng på fyra matcher. Poängställningen skulle dock förändras, men bara för Malmös del.

Första perioden var en händelselös tillställning. Båda lagen kom till bra lägen men inget av lagen kunde göra något av chanserna. Perioden slutade 0-0.

Den andra perioden blev desto mer händelserik. Redan efter fem minuter hade Malmö gjort matchens första mål. Därefter dröjde det inte särskilt länge innan Malmö utökade ledningen till 2-0. Perioden fortsatte sedan med ett powerplay för gästerna vilket man förvaltade på bästa sätt då man återigen utökade ledningen. Perioden slutade 0-3.

För Färjestad började den tredje perioden på ett drömlikt sätt då man redan efter ett par sekunder reducerat Malmös ledning, strax därefter hade man också tryckt in det andra reduceringsmålet till 2-3. Färjestads lycka skulle ta slut då man i hemmalaget drog på sig två utvisningar vilket gav Malmö ett perfekt läge att utöka ledningen i powerplay. Läget togs till vara på bästa sätt då Malmös Helge Grans tryckte in sista pucken för matchen. Matchen slutade 2-4.