Sylvegård tvåmålsskytt – trots det, ny förlust

Under torsdagskvällen var det återigen dags för Malmö att spela match. Men någon poängförändring för skåningarna blev det inte. Man förlorade på bortais med 4-3.

Inför matchen låg Malmö på en jumboplats inför matchen med sex poäng medan Växjö låg på en sjätteplats med tolv poäng. Gästerna kom från tre raka förluster, en trend man inte lyckades vända. Efter kvällens resultat står det klart att Malmö är uppe i fyra raka förluster.

Den första perioden bjöd inte på särskilt mycket förutom ett långt fem-mot-tre läge för gästande Malmö. Ett läge som man inte tog till vara på. Perioden slutade 0-0.

Den andra perioden var desto mer händelserik. Matchens första mål gjordes av Malmö då Sylvegård kom till ett friläge och tryckte in pucken mellan benen på Växjömålvakten. Därefter skiftade man momentum med varandra. Växjö kvitterade, Malmö återtog ledningen och därefter kvitterade Växjö åter. Perioden slutade 2-2.

Den tredje perioden bjöd på en mardrömsstart för gästerna då Växjö gjort både ett och två mål efter mindre än fem minuter spelade av perioden. Malmö försökte sedan bita sig in i matchen men lyckades inte mer än att reducera efter att man skapat ett enormt tryck i sista minuten. Matchen slutade 4-3.