Tredje förlusten i rad − Frölunda storleken större

Under tisdagskvällen var det återigen dags för match i Malmö Arena, en match som började på exakt samma sätt som förra matchen. Matchen slutade 2-6.

Inför kvällens match mellan Malmö och gästande Frölunda stod Malmö på en 13 plats i SHL-tabellen medans gästerna stod på en mer komfortabel tredjeplats.

Första perioden började i stort sätt på exakt samma sätt som förra matchen för Malmö. Då man liksom i dag släppte in ett tidigt mål i deras eget powerplay. Bättre blev det inte då Frölunda i ett senare skede utökade ledningen ytterligare med hjälp av ett friläge. Perioden slutade 0-2.

Den andra perioden påbörjas elegant av hemmalaget då Malmös nytillkomna kanadensare snurrar upp Frölundaförsvaret och slänger iväg en puck som unge Engstrand kan styra in. Lyckan var dock kortvarig då gästerna återtog tvåmålsledningen. Perioden slutade 1-3.

Början av den tredje perioden lutar i Frölundas favör. Gästerna lyckades krympa Malmö så pass mycket så att det såg ut som om att Malmö spelade boxplay när verkligenheten sa att de spelade fem-mot-fem. Matchen hettade sedan till något då hemmalaget drog på sig en utvisning för fighting och en för boarding. Fem-mot-trespelet klarade Malmölägret av, mycket tack vare en stark målvakt. Malmö kunde dock inte hålla tillbaka. Efteråt kom både ett och två mål till av gästerna. Hemmalaget ville däremot snygga till siffrorna något då Veleno gjorde sitt första SHL-mål. Frölundas sista mål för matchen kom i tom målbur. Matchen slutade 2-6.