Trots bra instats − ny förlust för Malmö

Under lördagseftermiddagen var det återigen dags för Malmö att kliva på isen i Malmö Arena. Kvällens match slutade med en 2-3 förlust för hemmalaget.

Efter torsdagens inställda möte mot Linköping spelade Malmö återigen match. Denna gången mot gästande Färjestad. Inför matchen hade Malmö åtta poäng på tio spelade matcher medan Färjestad hade 14 poäng på tolv matcher.

Malmö kom ut flygandes från starten med offensiva tacklingar och ett par långa anfall, men det hjälpte inte. Efter en försvarsmiss av Malmö kom Färjestad till en gyllene målchans som gästerna förvaltade. Trots att Malmö sedan hade fortsatt övertag i skott och lägen lyckades Färjestad göra mål på sina chanser då man utökade ledningen. Perioden slutade 0-2.

Den andra perioden började drömlikt för hemmalaget. Redan efter 30 sekunder reducerade man Färjestads ledning när Händemark gjorde sig fri i skottsektorn. Lyckan fortsatte för Malmö då man fick med sig ett turligt mål efter att Olofsson råkat styra in pucken med hjälmen. Efter Malmös kvittering tog de över matchbilden helt. Perioden slutade 2-2.

Tredje perioden tog fart där den andra slutade. Malmö fortsatte att pressa Färjestad, trots det lyckades Färjestad få till ett fåtal kontringar, vilka man utnyttjade då Färjestad återtog ledningen. Matchen slutade 2-3.