Bra förstaperioden bakom ny vinst för Malmö

Efter att Malmö fått ställa in två matcher i rad tidigare i veckan var det återigen dags att spela match för skåningarna. Denna gången stod Skellefteå för Malmös motstånd, matchen slutade med en vinst för Malmö med 4-3.

Inför kvällens sammandrabbning hade både Rögle och HV71 ställt in sina matcher mot Malmö under veckans gång. Betydande att Malmö fick ett mindre speluppehåll under veckan. Hemmalagets vecka har däremot sett helt annorlunda ut då de spelat två matcher under veckan, en vinst och en förlust. Innan kvällens möte låg Malmö på en obekväm jumboplats medan Skellefteå låg på en femteplats.

Matchrapport

Den första perioden började bra för gästande Malmö som redan efter drygt två minuter hade gjort sitt första mål för matchen. Målen fortsatte sedan att trilla in ytterligare för Malmö som lyckades göra ytterligare ett mål innan Skellefteå kunde reducera deras ledning. Malmö ville däremot behålla sin tvåmålsledning, vilket de gjorde genom att utöka sin ledning ytterligare. Perioden slutade 1-3.

Andra perioden var jämnare än den tidigare perioden och det fysiska spelet trappades stegvis upp. Där skulle dock göras ett mål under den tajta perioden. Det var nämligen hemmalaget som reducerade Malmös ledning igen. Skellefteå ville dock göra den tredje perioden extra spännande, genom att kvittera matchen. Perioden slutade 3-3.

Sista perioden började lyckligt för Malmö som slog iväg ett skott på sargen bakom Skellefteås mål och via en märklig studs hade pucken tagit sig bakom hemmalagets målvakt. Matchen slutade 4-3