Islossning bakom Malmös vinst mot Brynäs

Under lördagseftermiddagen var det dags för Malmö att ta emot gästande Brynäs. Inför mötet låg hemmalaget i en dyster trend. Den tunga trenden tog dock slut efter matchen, eftersom att hemmalaget vann.

Inför mötet mellan Malmö och Brynäs hade man nästan identiska siffror på de senaste fem matcherna, då båda lagen endast lyckats vinna en match. I tabellen innan matchen låg både lagen också rätt pyrt till, Malmö på en fjortondeplats och Brynäs på en tolfteplats.

Det var tidigt i den första perioden som hemmalaget tog ledningen, genom publikfavoriten Sylvegård. Lyckan för Malmö fortsatte sedan efter att Brynäs dragit på sig ett långt tre-mot-femläge. Båda Malmös andra och tredje mål kom i det numerära överläget. I slutminuterna drog Brynäs på sig en, minst sagt, onödig utvisning vid en teckningssituation vilket landade i att Malmö fick chansen att testa sitt powerplay igen. I det numerära läget lyckades man utöka ledningen ytterligare till 4-0. Perioden slutade 4-0.

Inför den andra perioden gjorde Brynäs ett målvaktsbyte – Ersson ut, Matsson in. Men trots att Brynäs behövde hämta upp fyra mål, gav de inte upp. Sju minuter in i perioden gjorde gästerna sitt första mål för matchen. Därefter fick Brynäs ett matchstraff, en femminutersutvisning som hemmalaget inte lyckas förvalta. Efter Malmös powerplay lyckades Brynäs reducera hemmalagets ledning ytterligare. Perioden slutade 4-2.

Den tredje perioden började bra för hemmalaget som lyckades sätta ett stopp för Brynäs frammarsch genom ytterligare ett powerplaymål. Malmös islossning fortsatte efter att Veleno prickat in sitt andra mål för säsongen i samband med ett friläge. Lyckan kändes evig för Malmö som fortsatte att pumpa på och lyckades utöka sin ledning ytterligare. Matchen slutade 7-2.