Målfattigt skånederby – ny förlust för Malmö

Under tisdagskvällen var det dags för återstarten av SHL där ett av säsongens hetaste möten tog plats – ett skånederby. Denna gången spelat i Malmö Arena. Trots hemmafördel lyckades Malmö inte ta några poäng.

Inför matchen låg Malmö på en 13 plats i SHL medan Rögle låg på en mer bekväm placering – andraplats. Under sina elva tidigare spelade matcher hade Malmö endast lyckats spela in åtta poäng samtidigt hade Rögle lyckats med att spela in hela 25 poäng på lika många matcher.

Den första perioden började starkt för hemmalaget där de fick med sig både ett powerplay och lyckades spela av ett boxplay utan att låta Rögle komma på insidan av ”boxen”. Efter att Malmö genererat chanser i början av perioden arbetar Rögle sig in i matchen något. Perioden slutade 0-0.

Rögle började den andra perioden som ett helt annat lag. Gästerna spelade med högre tempo, mer skott och de vann fler närkamper. Malmö drog sedan på sig en utvisning vilket resulterade i ett baklängesmål. Efter gästernas mål och en timeout av Malmö lyckas hemmalaget återigen matcha tabelltvåan. I slutminuterna av den andra perioden tog Malmö över mer och mer, men Rögles målvakt fortsatte att storspela. Perioden slutade 0-1.

Tredje perioden startade med ett högt tryck från Malmö. Efter Malmös högtrycksperiod gick den tredje perioden och blev jämn, riktigt jämn. Malmö behövde dock kvittera, vilket gjorde att man började spela med tom målbur. Spiken sattes då i kistan när Rögle avgjorde matchen med ett mål i tom målbur. Matchen slutade 0-2.