Mållös insats blev slutet för Malmös lyckorus

Under torsdagskvällen var det återigen dags för Malmö att spela match, denna gången mot Växjö på bortais. Kvällens match blev slutet för Malmös vinstserie de lyckats bygga under de två senaste matcherna.

Inför matchen kom Malmö med två segrar närmst i bagaget medan Växjö kom med både en vinst och en förlust. Tabellplaceringarna var däremot tvärt om jämfört med formen, Malmö på en fjortondeplats medan Växjö låg på en femteplats.

Den första perioden var en jämn tillställning, trots detta drog Växjö periodens längsta strå och lyckades göra periodens enda mål. Perioden slutade 1-0.

Andra perioden började med att Malmö bytte sin målvakt, Oscar Alsenfelt ut och Lars Volden in. Det blev dock ingen succéstart för Malmökeepern. Redan efter ungefär två minuter hade Volden släppt in periodens första och enda mål. Efter målet vände matchen till Malmös fördel, men några mål blev det inte för dem. Perioden slutade 2-0.

Den tredje perioden såg ut som de två tidigare. Växjö lyckades återigen göra periodens första mål, vilket också var målet som satte spiken i kistan. Matchen slutade 3-0.