Malmö föll efter svag tredjeperiod

Under lördagseftermiddagen var det återigen dags för Malmö att spela ishockey. Denna gången ställdes skåningarna mot Leksand på bortais. Det blev en jämn tillställning som slutade 4-3 i fördel till hemmalaget.

Inför kvällens möte var båda lagen i dålig form då man endast vunnit två av sina respektive senaste fem matcher. Tabellmässigt såg det däremot annorlunda ut. Innan eftermiddagens match låg Malmö på en jumboplats i SHL tabellen medans Leksand låg på en niondeplats.

I första perioden var det Malmö som dominerade stora delar. Man hade redan efter drygt tre minuter tagit ledningen. Bortalaget fortsatte därefter att rada upp sina chanser, tillslut fick man också utdelning på sitt hårda jobb då man i slutskedet av perioden gjorde sitt andra mål. Perioden slutade 0-2.

Leksand lyckades att studsa tillbaka något inför den andra perioden och spelade jämnt med Malmö i stora delar av perioden. Bortalaget gick dock ner sig under de första delarna av perioden och då fick Leksand chansen att göra mål, en chans som de tog väl vara på. Perioden slutade 1-2.

I början av den tredje perioden kom Leksand snabbt tillbaka in i matchen. Hemmalaget lyckades både att kvittera och ta ledningen inom loppet av åtta minuter. Malmö var dock inte klara och kvitterade matchen till 3-3 då Sylvegård gjorde sitt andra mål för kvällen. Efter Malmös kvittering tog dock Leksand återigen ledningen. Matchen slutade 4-3.