Femte förlusten i rad för Malmö

Under lördagskvällen var det dags för hemmamatch för Malmö. Det blev dock inga jubel för för Malmö som förlorade sin femte match i rad.

Inför kvällens sammandrabbning låg Malmö på en fjortondeplats medan Djurgården låg på en niondeplats.

Det blev en mardrömsstart för det vacklande Malmö. Det var nämligen Djurgården som tog tillfället i akt och gjorde periodens första mål när det blev en kommunikationsmiss mellan malmökeepern och malmöförsvararen. Malmö fick därefter chansen i powerplay där man lyckades kvittera. Perioden slutade 1-1.

Den andra perioden var en mållös och tråkig tillställning där hemmalaget ändå såg ut att dra det längsta strået rent spelmässigt. Perioden slutade 1-1.

Den tredje perioden började ordentligt dåligt för Malmö som fick ett riktigt lyckomål mot sig då Djurgården sköt ett skott i stolpen som sedan styrdes in via en malmöspelares huvud. Trots att Malmö sedan fick flertalet lägen i både fem-mot-fyra och fem-mot-tre, lyckades man inte kvittera. Spiken i kistan kom efter att Djurgården gjorde sitt tredje mål för matchen. Matchen slutade 1-3.