Första nollan för säsongen gav Malmö vinsten ikväll

Under torsdagskvällen var det dags för Malmö att spela sin tredje hemmamatch i följd och då kom äntligen utdelningen de längtat efter. Resultatet gjorde att Malmö bröt sin dystra trend med sex raka förluster och förlängde Oskarshamns förlustsvit till åtta matcher.

Inför kvällens möte låg båda lagen inne i en riktigt dåligt form där Malmö förlorat sina senaste sex matcher samtidigt som Oskarshamn förlorat sina senaste sju matcher. I tabellen låg hemmalaget på jumboplatsen medan smålänningarna låg på en tiondeplats.

Den första perioden började riktigt segt där de både lagen såg ut att fokusera mer på deras defensiv än deras offensiv. Perioden slutade 0-0.

I den andra perioden fortsatte samma visa som tidigare ända fram tills Malmös Pathrik Westerholm fick ett friläge som han kunde konvertera till ett mål. Efter hemmalagets ledningsmål lyckades laget hålla uppe sitt tryck och kunde därefter utöka ledningen till 2-0. Perioden slutade 2-0.

I den tredje perioden fortsatte Malmö att rida på sitt momentum då man tidigt i den tredje perioden utökade sin ledning ytterligare. Luften gick sedan ur Oskarshamn då de inte kunde förvalta en femminutersutvisning som Malmö fick. Händemark satte därefter punkt då han utökade Malmös ledning ytterligare i tom målbur. Matchen slutade 4-0.