Malmö gick segrande ur skånederby

Under torsdagskvällen nalkades det skånederby i Catena Arena då Rögle tog emot rivalerna Malmö. Det blev ett avslut värt att filmatisera då Händemark avgjorde i sin sista match för Malmö innan han gör sin avresa för NHL och San Jose Sharks, som Kvällsposten var först med arr rapportera.

Inför kvällens match låg Malmö på en trettondeplats i SHL medan Rögle låg på förstaplatsen. Under säsongs tidigare möte vann Rögle med två mot noll mål i Malmös hemmaborg.

Matchrapport

I den första perioden var det Malmö som kopplade greppet om matchen då de gjorde sitt första mål för matchen efter drygt fyra minuter. Det tog dock inte länge innan matchen åter var jämn då hemmalaget kvitterade genom Brady Ferguson. Perioden slutade 1-1.

Den andra perioden började lika bra för Rögle som den första perioden började för Malmö då hemmalaget lyckades ta ledningen. Kvickt efter Rögles ledningsmål kom Sylvegård till ett läge för andra gången i matchen och kvitterade för Malmö. Perioden slutade 2-2.

I den tredje perioden fick hemmalaget ett superläge, men i vägen för ett mål stod Malmökeepern som enkelt plockade pucken. Avgörandet kom efter att Händemark satte matchens sista mål. Matchen slutade 2-3.