Malmö gick segrande ur möte med tabelltoppen

Foto: Arkiv

Under lördagskvällen var det dags för Malmö att spela mot toppmotstånd då man denna kväll gästade tabelltvåan Frölunda. Matchen slutade 2-3 efter att Malmö lyckats försvara sig i slutminuterna. 

Inför kvällens match kom båda lagen med en vinst närmst till hands. Med Malmös förra vinst bröt man en sex matchers lång förlustsvit medan Frölundas senaste vinst var den andra i följd. Tabellmässigt var det Frölunda som såg ut att vara favoriterna innan pucknedsläppet då hemmalaget låg på en bekväm andraplats samtidigt som bortalaget låg på en trettondeplats.

Matchrapport

I den första perioden började hemmalaget starkt. Redan efter drygt tre minuter hade hemmalaget lyckats få till ett fem-mot-treläge som Frölunda förvaltade på bästa sätt då man gjorde periodens första mål. I resten av perioden arbetade Malmö in sig mer och mer i matchen. Perioden slutade 1-0.

Det var tidigt i den andra perioden som Malmö kvitterade efter att deras NHL-lån, Joe Veleno, gjort skåningarnas första mål för matchen. Bortalaget fortsatte därefter att sätta press på Frölunda och kunde då ta ledningen med sitt andra mål för perioden. Perioden slutade 1-2.

I slutperioden var det återigen Malmö som skrev upp sig i poängprotokollet då bortalagets Carl Persson utökade lagets ledning. Frölunda bet sig dock fast då man gjorde mål i ett powerplay. Slutminuterna blev en tuff match för Malmö då man fick försvara sig in i det sista för att gå segrande ur fajten. Matchen slutade 2-3. 

Matchfakta

Frölunda – Malmö

2-3 (1-0, 0-2, 1-1)

03:22 1-0 Max Friberg (Alvarez, Hjalmarsson) PP2
23:45 1-1 Joseph Veleno (Bryggman, Lassen)
27:10 1-2 Jan-Mikael Järvinen (Pathrik Westerholm)
44:09 1-3 Carl Persson (Olofsson)
50:36 2-3 Stefan Elliott (Sellgren, Sundström) PP1

Skott 35-17 (11-3, 14-6, 10-8)

Utvisningsminuter 2-10 (0-4, 0-2, 2-4)

Kommentarer