Malmö tar tredje raka vinsten efter en gedigen kämpainsats

Under tisdagskvällen spelades en minst sagt viktig match för Malmö där HV71 stod för motståndet. Resultatet gjorde dock inte att Malmö gick upp på säker mark i tabellen, men det sänkte avståndet till den efterlängtade tolfteplatsen till en poäng.

Inför kvällens sammandrabbning låg Malmö på en trettondeplats medan HV71 låg på tiondeplats. Poängmässigt skiljde det dock inte lagen mycket, endast fyra för att vara exakt. HV71 på 25 poäng på 23 matcher spelade samtidigt som Malmö hade 21 poäng på 23 matcher.

Matchrapport

Det blev en drömstart för hemmalaget då man gjorde mål efter att man fått med sig pucken till följd av en kollision i mittzonen. Efter Malmös första mål blev det dock inga fler mål i perioden, trots att Malmö vid flera tillfällen endast var centimeter från att utöka sin ledning. Perioden slutade 1-0.

Den andra perioden började likt den första, då Malmö utökade sin ledning genom en styrning framför motståndarmålvakten. HV71 reducerade dock hemmalagets ledning lika snabbt som den utökades då man efter endast en minut gör sitt första mål för matchen. Efter HV:s mål gick Malmö ner sig lite och desto längre tiden gick desto mer bet bortalaget sig in i matchen. Perioden slutade 2-1.

I den tredje perioden var det två lag som verkligen inte ville släppa till några chanser för motståndarlaget. Den tredje perioden slutade mållös efter att HV71 försökt forcera in ett mål i slutminuterna. Matchen slutade 2-1.