Malmös vinstsvit tog stop efter kvällens förlust

Under måndagskvällen var det dags för Malmös uppstart av SHL efter julledigheten. Det blev dock inte det resultatet som Malmö ville ha då Brynäs vann mötet med 5-2 efter två mål i tom målbur.

Inför kvällens match hade inte Brynäs spelat på 23 dagar och Malmö spelade sin första match sedan julledigheten. Lagens form innan kvällens nedsläpp varierade något då hemmalaget endast tagit en vinst på sina senaste fem matcher medan Malmö tagit fyra vinster.

I den första perioden kom Brynäs ut starkt, men Malmö jobbade sig in i matchen. Just när Malmö såg ut att koppla greppet om matchen drog bortalaget på sig en utvisning som precis hann ta slut innan Brynäs gjorde matchens första mål. Hemmalaget fortsatte därefter sätta press på Malmö vilket gjorde att Malmö tog ytterligare en utvisning som resulterade i ännu ett baklängesmål för Malmö. Perioden slutade 2-0.

Den andra perioden var en långt mycket jämnare kamp än den första. Malmö stängde nämligen till det i defensiven och spetsade till offensiven. Malmös första mål för matchen gjordes av nyförvärvet Adam Johnson. Perioden slutade 2-1.

Tredje perioden började bra för hemmalaget, de utökade tidigt ledningen genom en styrning framför Malmömålvakten. Malmö forcerade sedan fram ytterligare ett reduceringsmål, denna gång, genom ett skott från blålinjen. I slutminuterna fortsatte Malmö att forcera, men det gav inget mer än två mål i baken då Brynäs kunde lägga in två puckar i tom målbur. Matchen slutade 5-2.