Händelserik tredjeperiod bakom Malmös vinst

Under torsdagskvällen var det åter dags för Malmö att kliva på isen i sin hemmaborg för en ny match då Örebro stod för motståndet. Matchen slutade 4-1.

Inför kvällens möte låg Malmö inne med en bra form då man vunnit tre av sina fem senaste matcher, lika många som motståndet Örebro som även de hade vunnit tre av sina fem senaste. Tabellmässigt såg det dock lite annorlunda ut, medan Örebro låg på en femte plats låg hemmalaget på en tiondeplats.

Trots en förstaperiod som såg ut att sluta lika lyckades Örebro få in ett mål i sitt andra powerplay under perioden. Målet kom till efter att Örebro slängt in pucken framför mål där den styrdes in av en Malmöback. Perioden slutade 0-1.

Örebros mål ser ni nedan:

Den andra perioden var även den en jämn tillställning. Vardera lagen fick chansen i powerplay, Malmö fick två chanser och Örebro en. Trots det blev där inga mål. Perioden slutade 0-1.

Den sista perioden blev mer händelserik än de båda tidigare. Tidigt i tredjeperioden drog en Örebroforward på sig en ”checking from behind” utvisning som gav Malmö ett perfekt läge att kvittera matchen – vilket man också gjorde. Kort därefter drog Örebro på sig ytterligare en utvisning som möjliggjorde Järvinens och Malmös ledningsmål. Bara några få minuter efter hemmalagets ledningsmål fortsatte skåningarnas frammarsch då man utökade sin ledning med ett mål. Spiken i kistan kom efter att Malmö gjort mål i tom målbur. Matchen slutade 4-1.