Leksand drog längsta strået i tajt målvaktsmatch

Foto: Arkiv

Under lördagen var det åter dags för Malmö att kliva på isen i sin hemmaborg och denna gången var det Leksand som stod för motståndet. Hemmalaget fick dock nöja sig med en förlust efter att Leksand avgjort i slutminuterna.

Inför kvällens möte var Malmö i en god form då de vunnit 3 av sina senaste fem matcher, lika många som Leksand. Tabellmässigt såg det dock lite annorlunda ut då Leksand låg på en åttondeplats med 43 poäng samtidigt som Malmö låg på tiondeplats med 36 poäng i en haltande tabell.

Matchrapport

De tidiga minuterna av den första perioden var spelet väldigt jämnt, men hemmalaget jobbade sig in i matchen. Malmö fick till ett par riktigt farliga chanser framför mål, men inga som man gjorde mål på. Malmö drog därefter på sig en utvisning vilket gjorde att Leksand kunde snygga till skottstatistiken något. Perioden slutade 0-0.

Det var åter jämnt när den andra perioden startade. Början av perioden bjöd också på ett par riktigt bra lägen då båda lagen ådrog sig varsin utvisning. Mycket farligare än så blev det inte i mittenperioden. Perioden slutade 0-0.

Även den sista perioden var även väldigt jämn, ända in i slutminuterna hade inget av lagen gjort ett mål. I de sista minuterna av matchen drog Malmö på sig en utvisning som resulterade i att Leksand gjorde sitt matchavgörande mål. Matchen slutade 0-1.

Matchfakta

Malmö – Leksand

0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

59:08 Marek Hrivik (Camper) PP1

Skott 22-39 (11-10, 8-13, 3-16)

Utvisningsminuter 6-4 (2-0, 2-2, 2-2)

Kommentarer