Malmö förlorade i återkomsten

Under lördagseftermiddagen var det åter dags för det sjukdomsdrabbade Malmö att spela match. Detta efter att ha tvingats att stänga ner verksamheten i två omgångar efter att man drabbats av COVID-19. Under eftermiddagen var det Linköping som stod för motståndet.

Förra gången Malmö spelade match var den nionde januari, den gången mötte man Leksand på hemmaplan och förlorade med ett mål. Senaste matchen som Linköping spelade var mot Skellefteå då man åkte på rikligt med smäll då man förlorade med 6-0.

I den första perioden såg man att Malmö inte spelat match på ett bra tag. Trots det sämre tempot lyckades Malmö ta ledningen efter att deras nyförvärv Matt Puemple lirkat upp pucken bakom linköpingsmålvakten. Hemmalaget kom dock tillbaka snabbt efter att man lyckats kvittera innan periodpausen. Perioden slutade 1-1.

Innan den andra perioden påbörjades gjorde Linköping ett målvaktsbyte där Niklas Lundström klev in och David Rautio utgick. Tidigt i period två tog Linköping ledningen då man rundade Malmös målbur. Linköping utökade därefter sin ledning ytterligare, denna gången i boxplay efter att Malmö gjort bort sig totalt. Linköping kopplade sedan ett hårt grepp om matchen när man gjorde sitt tredje mål för perioden. Perioden slutade 4-1.

Den tredje perioden började likt den första, Matt Puemple gjorde mål. Denna gången reducerade han linköpings ledning genom att, i powerplay, smälla upp pucken i nättaket. Därefter tog det tid innan Malmö återigen reducerade hemmalagets ledning, med endast drygt fem minuter kvar av matchen. Malmö tryckte på med tom målbur, det resulterade dock inte i några mål framåt utan istället fick man två mål mot sig. Matchen slutade 6-3.