Malmö gick segrande ur sexpoängsmatch

Under måndagskvällen bjöds det åter på en SHL-omgång, och på agendan fanns bottenkampen mellan Linköping och Malmö. Matchen slutade med att Bryggman högg slutresultatet i sten genom ett mål i öppen kasse.

Inför kvällens möte mellan de båda bottenlagen gick Malmö in med en rätt bra form då de radat upp tre vinster på sina senaste fem matcher medan Linköping endast vunnit en av sina senaste fem. Tabellmässigt skiljde det dock inte lagen mycket åt. Innan matchstarten låg Malmö på en tiondeplats med 30 poäng samtidigt som Linköping låg på en trettondeplats med 27 poäng.

Den första perioden började underhållande med mycket fysiskt spel och många chanser – trots många chanser blev det bara ett mål. Det var nämligen Malmö som efter ett par farliga chanser lyckades pricka in pucken bakom Linköpingsmålvakten. Perioden slutade 0-1.

Andra perioden var även den underhållande med mycket chanser och snabba spelvändningar. Trots Malmös inledande övertag kom Linköping tillbaka in i matchen efter att Malmös Carl Persson åkte på en interferenceutvisning. Det var i det kommande numerära överläget som Linköping kvitterade. Malmö tog strax därefter ledningen igen efter att Veleno kommit fri mot hemmalagets målvakt. Perioden slutade 1-2.

I den tredje perioden såg det riktigt jämnt ut. Malmö lyckades dock hålla det tätt ända in i sista. Matchens sista mål kom efter att Malmös Bryggman lyckades pricka in ett mål i öppen kasse i samband med den sista halvminuten av matchen. Matchen slutade 1-3.