Två tvåmålsskyttar bakom Malmös vinst

Under lördagseftermiddagen var det dags för Malmö att studsa tillbaka efter två förluster tidigare i veckan. Resultatet blev också det Malmö suktade efter – en komfortabel vinst med 4-1.

Inför kvällens möte låg både hemma- och bortalaget på 27 poäng, målskillnaden gjorde dock att HV71 befann sig högre i tabellen än vad Malmö gjorde. Innan matchen låg klubbarna på helt skilda placeringar i formtabellen då HV71 endast vunnit en av deras senaste fem matcher medan Malmö hade vunnit tre av sina senaste fem.

Den första perioden bjöd inte på någon särskilt underhållande hockeymatch. Perioden var dock jämn och lutade inte åt något av lagen. Trots det gjorde bortalaget matchens första mål när de tog ledningen sent. Perioden slutade 0-1.

I den andra perioden bjöd båda lagen upp till dans, då det blev både hett och ett par mål. Det första målet kom efter drygt femton minuter av den andra perioden då Malmös Bryggman åter stod framför mål och kunde slå in pucken bakom HV71:s målvakt. Strax därefter reducerade dock hemmalaget motståndets ledning. Perioden slutade 1-2.

Även den tredje perioden började positivt för skåningarna då de efter tre och en halv minut lyckats smälla in pucken bakom motståndarmålvakten. Sista målet för matchen kom efter att Malmös Carl Persson slängt iväg pucken mot öppet mål i slutminuterna. Matchen slutade 1-4.