Derbyvinst för Malmö efter krigarinsats

Det var under tisdagen dags för säsongen tredje skånederby, ett derby som spelades i Catena Arena. Både lagen var revanschsugna efter vars en förlust i föregående omgång. Matchen slutade 1-2 och lugnade därmed Malmös revanschsug.

Inför kvällens sammandrabbning hade Malmö två raka förluster, en innan COVID-19 uppehållet och en efter. Gällande för Rögles del hade även de förlorat sin senaste match, den mot Skellefteå. När det kom till lagens tabellägen skiljde sig lagen avsevärt, innan kvälles nedsläpp låg Malmö på en fjortondeplats samtidigt som Rögle låg på en andraplats.

Den första perioden var jämn, spelövertaget hade dock Rögle stora delar av perioden. Trots att båda lagen fick testa sig i specialteams blev där inga mål för något av lagen. Perioden slutade 0-0.

Den andra perioden började likt den första. Den var väldigt jämn. Desto mer tid som gick kom Malmö mer och mer in i matchen. Efter att Malmö kontrollerat spelet en stor del av perioden kom Rögle till ett par farliga chanser i samband med ett långt anfall. Av det långa anfallet kom där dock inget mål för hemmalaget, istället kunde Malmö kontra och göra matchens första mål. Perioden slutade 0-1.

I början av den tredje perioden böjds Rögle på ett superläge av Malmö, ett läge som hemmalaget brände efter att Malmömålvakten gjort en mirakulös räddning. Trots räddningen lyckades inte Malmö hålla kvar ledningen utan istället kvitterade hemmalaget i powerplay. Perioden slutade 1-1.

Förlängningen slutade även den lika. Det blev även två utvisningar som kvittades där båda spelarna delade ut varsitt tjuvknip. Förlängningen slutade 1-1.

Straffläggningen avslutades efter att både Johan Olofsson och Ponthus Westerholm satt sina straffar samtidigt som Oscar Alsenfelt inte släppte förbi sig några puckar. Matchen slutade 1-2.