Förlust mot bottenkonkurrenten

Foto: Arkiv

Under lördagseftermiddagen var det åter dags för en ångestmatch för Malmö. En match där man hade chansen att lämna bottenträsket bakom sig, en chans som hemmalaget inte förvaltade särskilt väl.

Inför kvällens hemmamatch låg Malmö på en elfteplats med 41 poäng på 34 spelade matcher samtidigt som Brynäs låg på en fjortondeplats med 38 poäng på 35 spelade. I formtabellen låg hemmalaget på tredjeplats medan Brynäs låg på en trettondeplats.

Matchrapport

I de första minuterna av den inledande perioden var Malmö det spelförande laget, trots att man inte alltid hade ett felfritt passningsspel. Trots att Brynäs under perioden fick ett par lägen i powerplay genererade det inga särskilda lägen. Perioden slutade 0-0.

Under andra perioden tog Brynäs över mer och mer. Vilket också gjorde att de tog ledningen i matchen. Brynäs lyckades åka genom hela Malmölaget och tillslut lägga upp pucken i nättaket. Efter att Brynäs tagit ledningen fortsatte bortalaget att tåga på och skapade därmed flera farliga lägen, dock inga de gjorde fler mål på. Perioden slutade 0-1.

Tidigt i tredjeperioden utökade Brynäs sin ledning då Malmö tabbat sig i sitt uppspel. Under den sista perioden fick också Malmö chansen i powerplay, man lyckades dock knappt få till något spel i sin offensiva zon. Efter hemmalagets misslyckade powerplay klarade Brynäs av att leta fram ett friläge som resulterade i att bortalaget kunde utöka ledningen ytterligare. Malmö fick också med sig ett andra powerplay för perioden, men kunde inte heller med det göra något mål. Matchen slutade 0-3.

Matchfakta

Malmö – Brynäs

0-3 (0-0, 0-1, 0-2)

33:47 0-1 Oula Palve
40:49 0-2 Jaedon Descheneau (Harper)
48:03 0-3 Shane Harper (Björk, Bertilsson)

Skott 26-28 (7-9, 9-10, 9-9)

Utvisningsminuter 8-4 (4-0, 4-0, 0-4)

Kommentarer