Malmö gick segrande ur sexpoängsmatchen

Under torsdagskvällen var det dags för Malmö att spela en sexpoängsmatch mot bottenkonkurrenten Oskarshamn.

Inför kvällens sexpoängsmatch kom båda lagen från varsin vinst senaste gången man spelade match. Oskarshamn vann senast mot Växjö på hemmais och Malmö vann förra matchen mot Frölunda på bortais. I SHL-tabellen låg Malmö på en trettondeplats med 44 poäng samtidigt som Oskarshamn låg på en tiondeplats med 46 poäng.

Det var Malmö som var den dominerande faktorn i den första perioden. Trots at bortalaget dominerade stora delar av den första perioden lyckades Oskarshamn göra matchens första mål. Kort därefter lyckades Malmö dock kravla sig tillbaka in i matchen efter att Olofsson prickat in ett backhandskott från slottet. Perioden slutade 1-1.

I den andra perioden var Malmö än mer dominerade än den första, mycket på grund av att man fick med sig två utvisningar. Den första av de två utvisningarna gjorde att Malmö tog ledningen i matchen. Hemmalaget lyckades dock också få med sig ett powerplay som man utnyttjade till max då man åter kvitterade ställningen i matchen. Perioden slutade 2-2.

Den tredje perioden lyckades Malmö stänga ner ganska bekvämt efter att man gjort sitt matchvinnande mål. Perioden slutade 2-3.