Malmö tog tre viktiga poäng mot toppmotståndet

Under tisdagskvällen spelade Malmö mot Frölunda på bortais när tre viktiga poäng stod på spel. Matchens resultat blev 2-3 i fördel till Malmö som därmed klättrade en placering från jumboplatsen till trettondeplatsen.

Inför kvällens sammandrabbning låg Malmö inne med en förlustsvit på tre matcher samtidigt som Frölunda kom till kvällens match med två vinster på sina tre senaste matcher. I tabellen var det också skilda placeringar då hemmalaget låg på en femteplats medan Malmö låg på en fjortondeplats.

Malmö kom ut starkt i den första perioden. Men efter att Malmö tryckt tillbaka Frölunda i stora delar av perioden lyckades man göra ledningsmålet. Bortalaget fick därefter chansen gång på gång i powerplay, dock inga chanser som man tog tillvara på. Perioden slutade 0-1.

I den andra perioden fortsatte Malmös spelövertag. Trots bortalagets övertag lyckades hemmalaget lirka in kvitteringsmålet. Endast 28 sekunder senare kom Malmös nya ledningsmål, det blev dock ingen ledning som höll perioden ut. Frölunda dementerade sakta men säkert Malmös spelövertag och lyckades därefter själva ta över matchbilden. Med hjälp av en Malmöutvisning lyckades Frölunda återigen kvittera ställningen. Perioden slutade 2-2.

Det dröjde länge innan matchavgörandet kom. Det var efter att Frölunda tagit en utvisning som Malmö gjorde det matchvinnande målet med endast 18 sekunder kvar av matchen. Matchen slutade 2-3.