Malmö vann viktig bottenstrid mot Linköping

Foto: Arkiv

Efter tisdagens seger i det senaste skånederbyt var det åter dags för Malmö att spela match, denna gång på hemmais. Under torsdagskvällen spelade Malmö en sexpoängsmatch mot bottenkonkurrenten Linköping.

Inför kvällens match låg Malmö på en trettondeplats samtidigt som Linköping låg på en elfteplats med endast två poäng mer. I formtabellen skiljde det inte heller särskilt mycket. I den sistnämnde tabellen låg Malmö på en fjärdeplats medan Linköping låg på en sjundeplats.

Matchrapport

Den första perioden lutade i favör till Linköping då Malmö först drog på sig en utvisning, som lika gärna kunde resulterat i ett matchstraff.  Därefter drog Malmö åter på sig en onödig utvisning i offensiv zon. Trots två lägen i powerplay lyckades inte Linköping göra matchens första mål. Däremot lyckades Linköping bygga momentum som till slut resulterade i att bortalaget spelade bort Malmö och gjorde matchens första mål. I slutsekunderna av perioden kontrade Malmö dock vilket gjorde att man kom till ett friläge där man tryckte in pucken bakom Linköpingsmålvakten. Perioden slutade 1-1.

I början av andra perioden var det Malmö som kopplade greppet om matchen efter att man tagit ledning genom ett kallt avslut av hemmalagets Olofsson. Efter Malmös ledningsmål kopplade varken hemma- eller bortalaget något grepp om matchen. Perioden slutade 2-1.  

Tidigt i den tredje perioden drog Malmö återigen på sig en onödig utvisning som resulterade i att Linköping kvitterade. Det dröjde dock inte länge innan bortalaget gjorde samma misstag som hemmalaget tidigare gjort vilket i sin tur resulterade i att Malmö åter kunde ta ledningen. Matchen slutade 3-2.

Matchfakta

Malmö – Linköping

3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

17:34 0-1 Nikola Pasic (Bäckman, Junland)
19:58 1-1 Christoffer Forsberg (M. Lauridsen, Ollas Mattsson)
28:07 2-1 Johan Olofsson (Bryggman)
44:23 2-2 Tyler Morley (Gordon, Bäckman) PP1
50:56 3-2 Ponthus Westerholm (Persson, Sylvegård) PP1

Skott 17-31 (8-12, 4-11, 5-8)

Utvisningsminuter 8-2 (4-0, 0-0, 4-2)

Kommentarer