Ny förlust för Malmö efter sen vändning

På tisdagskvällen var den enda matchen som spelades den mellan Malmö och Djurgården på Hovet i Stockholm.

Inför kvällens match kom Djurgården med en förlust senaste i bagaget, den mot Växjö. Bortalaget kom även de från en förlust senaste gången de spelade, den mot Brynäs. Om man såg till tabelläget inför kvällens match var det Djurgården som låg på en niondeplacering med 50 poäng samtidigt som Malmö låg på en fjortondeplats med 41 poäng.

I den första perioden var det Malmö som kopplade greppet om matchen då man gjorde det första målet för matchen. Målet kom efter ett snyggt skott upp i krysset i samband med bortalagets powerplay. Djurgården kom dock tillbaka i matchen efter att bortalaget gjort en försvarsmiss. Perioden slutade 1-1.

I andra perioden var Djurgården den dominerande faktorn. Hemmalaget började riktigt bra i powerplay och fick till ett par bra lägen, dock inga man gjorde mål på. Men precis när den utvisade Malmöspelaren åter besteg isen tryckte Djurgården in sitt ledningsmål. Djurgården fortsatte dock att sätta hög press. Det var inte förrän det endast var fem minuter kvar av perioden som Malmö höjde sig. Då kom också Malmös kvitteringsmål efter en tilltrasslad situation framför Djurgårdens mål. Perioden slutade 2-2.

I den sista perioden försatte Malmö på samma spår som de sista fem i den andra perioden. Bortalaget började dominera matchbilden och lät inte Djurgården komma in i matchen förrän man tog en onödig utvisning i slutminuterna som gav Djurgården ett kvitteringsmål. Efter kvitteringsmålet gör Malmös forwardskedja en miss som gör att man hamnar på efterkälken vilket ledde till att Djurgården fick ett 4-mot-2 anfall som gav dem ledningen. Matchen slutade 4-3.