Ny förlust i ångestfyllda matchen − tredje i rad

Under torsdagskvällen spelade Malmö en riktig ångestmatch mot bottenkonkurrenten Brynäs. Det blev dock inget resultat som gjorde att skåningarna jublade.

Under de senaste fem matcherna har Malmö bara plockat fem av 15 möjliga medan Brynäs endast plockat fyra av 15 möjliga poäng. Tabellmässigt var det även där rätt jämnt. Inför matchen låg Malmö på en jumboplats med 41 poäng samtidigt som Brynäs låg på en trettondeplats

Trots att Malmö kom ut starkt i samband med nedsläppet lyckades man inte gå ur perioden med någon ledning. Det var nämligen Brynäs som tog tillfället i akt att göra första målet för matchen på deras andra skott för matchen efter att Malmöförsvaret gjort bort sig. Malmö fortsatte därefter att ligga på Brynäs och skapade ett par chanser. Hemmalaget lyckades dock utöka ledning precis innan periodpausen. Perioden slutade 2-0.

Även i den andra perioden var Malmö den dominerande faktorn. Deras dominans ebbade dock ut desto längre perioden fortled. Perioden slutade 2-0.

I den tredje perioden var det Malmö som försökte hämta tillbaka det underläge man dragit på sig under tidigare perioden, något som man misslyckades med. Matchen slutade 2-0.