Stark andraperiod grundlade femte segern i rad

Under söndagskvällen var det återigen dags för Malmö att spela SHL-hockey där Luleå stod för motståndet.

Inför kvällens match hade båda lagen spelat dagen innan. Hemmalaget spelade då mot HV71 där de vann med 3-2. Luleå spelade senast mot Växjö där de förlorade med 3-2. I tabelläget skiljde det lagen mycket åt. Malmö låg på en tiondeplats med 53 poäng samtidigt som Luleå låg på en fjärdeplats med 78 poäng.

Den första perioden var en kamp om att göra så lite misstag som möjligt, något som Luleå misslyckades först med när man kladdade till det bakom egen målbur. I samband med ett man tappade pucken bakom sin egen kasse kunde Malmös Jan-Mikael Järvinen snärta in pucken bakom bortalagets målvakt. Perioden slutade 1-0.

Det tog dock inte lång tid in i den andra perioden förrän Malmö utökade sin ledning genom ett stenhårt slagskott från blå. Därefter var det Malmös tur att göra ett misstag då två Malmöspelare tappade pucken till en fri motståndare som reducerade Malmös ledning. Hemmalaget kunde därefter åter utöka sin ledning då Luleåförsvaret var ett oorganiserat kaos. Malmö kunde sedan utöka ledningen än mer då man utnyttjade ett läge i powerplay. Perioden slutade 4-1.

Innan den tredje perioden startades gjordes också ett målvaktsbyte i bortalaget där Wallstedt utgick och Lassinantti klev in i kassen. I början av perioden fick Luleå ett psykologiskt viktigt mål när de reducerade Malmös ledning med endast 38 sekunder spelade av den tredje perioden. Luleås framfart fortsatte efter att Malmös Veleno dragit på sig en frustrationsutvisning där de kunde reducera Malmös ledning ytterligare. Spiken i kistan kom dock efter att bortalaget tog ut sin målvakt och Malmö kunda säkerställa slutresultatet. Matchen slutade 5-3.