Tredje vinsten på raken för Malmö

Foto: Arkiv

Under torsdagskvällen var det återigen dags för Malmö att spela en omgång av SHL-hockey efter att man åter tvingats till ett spelavbrott på grund av ett COVID-19 utbrott under föregående vecka.

Inför kvällens sammandrabbning hade Malmö vunnit två av sina fem senaste medan bortalagen vunnit tre av sina fem senaste matcher. I tabelläget skiljde det sig mycket åt då hemmalaget låg på en trettondeplats med 47 poäng samtidigt som gästande Djurgården låg på en niondeplats med 59 poäng.

Matchrapport

I den första perioden var det dött läge ända in i pausvilan. Perioden bjöd dock på härligt många sargkamper och en massa skridskoåkning. Utöver kamperna och farten var Ollas Mattssons ribbskott det farligaste läget i perioden. Perioden slutade 0-0.

Det tog nästan 36 minuter av matchen innan det första målet kom då Djurgården tog ledningen efter att de växlat upp i den andra perioden. För övrigt såg den andra perioden ut som den första med mycket sargkamper och mycket fart, med undantaget att Djurgården hade steppat upp. Perioden slutade 0-1.

I den tredje perioden var det Malmö som kopplade greppet om matchen då man efter tre returer kvitterade. I slutperioden bröt också ett slagsmål ut mellan Malmös Anton Olsson och Djurgårdens Albin Grewe där Grewe sänkte Olsson med en dånande högerkrok. Strax efter slagsmålet som renderade i två matchstraff tog Malmö ledningen. Hemmalaget satte därefter spiken i kistan då man utökade ledningen i samband med att Djurgården spelat med tom målbur. Matchen slutade 3-1. 

Matchfakta

Malmö – Djurgården

3-1 (0-0, 0-1, 3-0)

35:27 0-1 Marcus Högström (Gragnani, Rakhshani)
45:17 1-1 Jesper Jensen Aabo (Järvinen, Veleno)
53:18 2-1 Adam Johnson (Pathrik Westerholm)
59:18 3-1 Lars Bryggman (Olofsson)

Skott 24-28 (7-9, 6-12, 11-7) 

Utvisningsminuter 29-31 (2-2, 2-2, 25-27)

Kommentarer