Uddamåls seger för Malmö när segersviten utökades

Under lördagseftermiddagen spelades den första av två matcher i en helspäckad helg för Malmö. I den första sammandrabbningen var det bottenkonkurrenten HV71 som stod för motståndet.

Innan eftermiddagens nedsläpp var det Malmö som hade den bästa formen då de vunnit tre av sina senaste fem matcher samtidigt som HV71 endast vunnit en av sina fem senaste. När det kom till tabelläget var det inte mycket som skiljde lagen åt då hemmalaget låg på en tiondeplacering med 50 inspelade poäng medan HV71 låg på en trettondeplats med 47 poäng.

Det var Malmö som tog tag i taktpinnen i början av den första perioden. Genom Malmös höga press och snabba ingångar i den offensiva zonen lyckades man skapa ett par långa anfall där även den första målet föll på plats. Målet kom i samband med att Malmös Carl Persson dumpat pucken omedveten om att Adam Johnson stod framför motståndarkassen. Det tog dock inte lång tid innan HV71 hade kvitterat då de utnyttjade ett läge de fått i powerplay. Malmö ville dock inte vara sämre och tog strax därefter tillbaka ledningen, även denna gången genom ett friläge av Johnson. Perioden slutade 2-1.

Den andra perioden var mer jämn än den första. Hemmalaget fick däremot utöka sin ledning då pucken efter sargstuds letade sig in bakom HV-målvakten. Perioden slutade 3-1.

Under den tredje perioden styrde Malmö spelet och gjorde så att HV71 inte kom till många farliga lägen i stora delar av den avslutande perioden. HV71 reducerade dock Malmös ledning i samband med en tilltrasslad situation framför Malmökassen. Matchen slutade 3-2.