Efter vinst – Malmö säkrar plats i play-in

Under kvällen spelades en viktig match för Malmö, man hade chansen att både klättra i tabellen och säkra en plats i play-in. Det var en chans som man tog till vara på då man vann med 2-1 och därmed säkrade slutspelsplatsen.

Inför kvällens match hade Malmö förlorat hela fem matcher i rad, samtidigt låg Färjestad inne med en lite bättre form då de hade vunnit två av sina senaste fem matcher. Tabelläget såg också annorlunda ut för de båda lagen. Hemmalaget låg, innan kvällens sammandrabbning, på en åttonde plats med 75 poäng på sina 49 spelade matcher medan Malmö låg på en tiondeplats med 64 poäng insamlade på 50 matcher.

Matchrapport

I den första perioden var Färjestad det spelförande laget. Trots det var gästerna det som gick från perioden med en ledning. Det var nämligen Malmö som tog till vara på ett läge där en Färejstadsförsvarare slarvade bort pucken i sin egen zon, bortalagets Sylvegård kunde därefter peta in pucken bakom målvakten i hemmalaget. Perioden slutade 0-1.

I den andra perioden skiftade spelmomentet från hemmalaget Färjestad till gästande Malmö. Gästerna fick flertalet chanser där man i stort sett var helt fri mot motståndarmålvakten. Men när perioden löd mot sitt slut fick man en sista chans som man tog till vara på då Malmö utökade sin ledning Perioden slutade 0-2.

Efter hela åtta minuter av den tredje perioden hade fortfarande inget av lagen skjutit ett enda skott på mål. Men i den nionde minuten sköt hemmalaget sitt första skott, vilket också var det skott som de reducerade Malmös ledning med. Detta skedde i powerplay efter att en Malmöforward hade dragit på sig en utvisning i deras offensiva zon. För gästande Malmö tog det dock längre tid än nio minuter att skjuta sitt första skott. Hemmalaget fortsatte att försöka forcera fram en ledning, det var dock ingen bedrift som man klarade av. Matchen slutade 1-2.