Kollaps i period två bakom tunga förlusten

Under fredagen var det åter dags för Malmö att spela bortamatch. Denna gången gästade Malmö Skellefteå i jakten på en play-in plats. Det blev dock ingen vidare framgångssaga för Malmö.

Inför kvällens sammandrabbning var båda lagens form positiv, då Skellefteå vunnit fyra av sina senaste fem matcher samtidigt som Malmö vunnit tre av sina fem senaste. I tabelläget skiljde det sig dock mer mellan lagen då Skellefteå hade spelat in 89 poäng på 50 matcher medan Malmö samlat ihop 64 poäng på sina 47 spelade matcher.

I den första perioden var det Skellefteå som kontrollerade de största delarna av spelet. Malmö kom dock till ett få bra lägen, ett friläge och ett styrningsmål som blev bortdömt. Till skillnad från Malmö tog Skellefteå vara på sina lägen, då hemmalaget gjorde matchens första mål i numerärt överläge. Perioden slutade 1-0.

I den andra perioden var det återigen Skellefteå som visade framfötterna när de kontrade sönder Malmös försvar och utökade deras ledning. Skellefteå utökade därefter sin ledning tvåfaldigt genom en styrning och ett lite mer grisigt mål. Perioden slutade 4-0.

Den tredje perioden inleddes med två snabba mål. Det första gjordes av Malmös hårdskjutande försvarare Hersley som slog ett slagskott i bortre krysset i samband med en tekning. Inte ens en minut efter Malmö reduceringsmål gjorde hemmalaget återigen mål, efter att Malmöförsvaret inte lyckats rensa ut pucken. Efter de snabba sekvenserna hade Skellefteå en gyllene chans att utöka sin ledning, men missade då målet. Hemmalaget fortsatte sedan att sätta ett högt tryck och gjorde även sitt sjätte mål i samband med ett powerplay. Matchen slutade 6-1.